Telegrami i Sadedin Deliut-Patriotit, ne mbledhjen komemorative kushtuar te ndjerit - Qerim Abazit

Pershendeteje Patriotike motra dhe vellazer ma ku do te gjindeni.
Si mbas pari ju pershendesi dhe ju deshiroj,si e kam ZAKON shendet,razi sukses,dhe saber
Zemra qan per ket dit se nuk mundem te jem mer jua dhe sbashku ti dajm dhimbjet ,perqkak smundejes te Bashkshortes time,e cila esht ber Operacion.
Nuk mundem te largohem,por une edhe se nuk jam ne mesin e juaj ,
Zemra ime Patriotike esht aty ,pranadaj motra dhe vellazer musafir te nderuar , lejoni keto fejal per Shokun ,Keshilltarin ,Lengjendarin Egjiptian QERIM ABAZIN…..

Po rri i vetmuar e po mendoj : A thua ku je oh Qerim?A thu me kend je?A thu me kend po flet?A thua per kend po mendon?

A thua a po te mungoj siq me mungon ti mua?A thua a po mendon ti per mua si une qe po mendoj per ty?...Pres Telefonin te zingron ?..Me ke msua keq? Mem thir dhe te me KSHILLOJSH si te reagoj ,si te veproj
ne Kosov.Shqiperi,Mal te Zi ashtu ne Serbi……….Me nji fjal ne Ballkani
ka dy tri orre bisedojshim vetem per Egjiptianet ,si ti bashkojm Egjiptiane dhe Ashkalit.
Kto pytje qe po ja bej vetvetes po me vrasin thell ne zemer se as kund sun te gjej nje pergjigje te vetme...
Rri i vetmuar e mendoj,e me vetevetin filloj te fantazoj sikur ti QERIM te Ishe afer meje...

Lot nga syri vetem po pikojn ku je o Qerim shoku im sa shum pom mungon………...Sdi telefoni mo ame zengron per Egjiptian te bisedoj???
Edhe qielli po qan sot

ne lot po lahet kjo tok
Na iku befas nga kjo bot
Qerim Abazi miku i madh..Pse o Zot

QERIM ne Raambuje treguat Botes se kush jemi ne
Dhe besnik ti qendrove
Se Egjiptianet ne Zemer i ke
E kurr, kurr si harrove

Me ju u shua nje jete
Dhe nga ne shume shpejt u largove
Me ju u ngrit nje e VERTET
Qe me pune ne Rambuje Egjiptianet i perjetsove

Tani prehu ne paqe
O Qerim Abazi o shoku im
Jeto me lulet me te bukura
Lulet e Bashqes te Perendis

Per ju s'do te mbajm zi
As s'do qajme si femij
Sepse vepra jote o i nderuar
Qerim dote jet ne zemer Egjiptianeve si Keshillitari.

Shfrytzojme rastin prap qe ti ngushloj Familjen Abazi,dhe ter Egjiptianet

Patrioti nga Austria