Telegrami i Bislim Hotit, nenkryetarit te IRDK-es

E nderuara familja Abazi,

Te nderuar pjesmarres te ketij tubimi komemorativ kushtuar
te madhit, legjendarit dhe patriotit Qerim Abazit.
Qerimi ishte njeri nder udheheqesit e levizjes sone kombetare te komunitetit egjiptian ballkanik dhe si i tille ishte deri ne momentet e fundit te jetes se tije.

Ai njeherit njihet si udheheqes i popullates egjiptiane Kosovare per drejtesi dhe barazi ne mes te popujve.
Pas luftes ne Kosove ndihmoi ne themelimin e Partise Politike, Iniciativa e Re Demokratike e Kosoves, dhe qdo here Partia kishte perkrahjen e tije te plote dhe na ndihmoi ne fushaten elektorale gjate zgjedhjeve Parlamentare dhe atyre komunale ne Kosove, e sidomos ndihmoi ne votimin elektoratit jasht Kosoves.

Familjes Abazi i shprehi ngushllimet e sinqetra dhe besoj se edhe ne te ardhmen do te hecin hapave te Qerimit dhe te perkrahin IRDK-en si babai i juaj.

Qofte i lehte dheu i Kosoves, mbi te ndjerin Qerim Abazi.

Me nderime Bislim Hoti.