Viti 1997
foto.Rrahman Miftari, Vesel Kodrolli dhe Qerim Abazi
gjatë një aktiviteti në zyrën e Shoqatës në Prishtinë
Viti 1997- Gazetari I Radio Beogradit, Bajram Lazovic duke intervistu
Kryesinë e Egjiptianëve mbi aktivitetin e tyre, i cili iu mundësoi të gjithë auditoriumit Jugosllav
që ma mirë të njihen me egzistencën e Egjiptianëve. Foto.(majtas) Shaban Rrustemi, gazetari,
Rrahman Miftari, Vesel Kodrolli, Qerim Abazi, Ali Salihu dhe Nezir Kelmendi


Viti 1995 - Një nga takimet e Shoqatës (Kryesisë) me aktivistët e saj në Ferizaj ku puna për ruajtjen
e identitetit kombëtar kishte marrë përmasa të mëdha, ku Hoxhë Mifaili pas mësimeve fetare fliste edhe
për identitetin egjiptian i cili thoshte: Fenë duhet ruajt e kombin duhet ndihmuar.
Foto. Xhemajl Beka, Hamit Sefedini, Vesel Kodrolli, Qerim Abazi dhe hoxhe Mifaili


Muaji Qershor, viti 1995 - Takimi i Kryesisë së Egjiptianëve me Degën e sajë në Freizaj
foto. (ulur majtas)Vesel Kodrolli, Hamit Sefedini, Hoxhe Mifaili, (ne kembe) Qerim Abazi,
Rrahman Miftari dhe djathtas në këmbë Nezir KelmendiMuaji Korrik, viti 1995. Foto gjatë një Tubimi të mbajtur në Shkup
(majtas) Bajram Ahmeti, Hamit Sefedini, Qerim Abazi, Vesel Kodrolli


foto me 30.07.1996 - Gjatë formimit të nëndegës në Pejë
(majtas) Zyhra Kukaqi, Mustaf Myrta, Bislim Abazi, Vesel Kodrolli dhe Rrahman Miftari


Tubimi në Pejë me 30.07.1996 gjatë formimit të nëndegës
Mustaf Myrta, Fazli Sadrija, Elez Krasniqi, Vesel Kodrollifoto. 11/1997 Para Kështjellës së Xhamisë të gjysëm rrënuar në skaje të rrugës së Stari Tërgut
në Mazhiq,Trepqë -Mitrovicë. Në këmbë majtas Rrahman Miftari, vendasi shqiptarë i Mazhiqit ,
Shaban Rrustemaj, Vesel Kodrolli, Qerim Abazi , majtas ulur Xhemajl Dema, Agim Ramadani, Ali Salihu


foto. 11/1997 Vesel Kodrolli me disa aktivistë para Xhamisë gjysmë të rrënuar
në Stari Tërg-Mazhiq, për të cilën Xhami njerzit fetar pohojn se është shumë e vjetër dhe i takon
periudhës të paraosmanlive - Të parët na lanë gjurmë por ne ishim të "verbër"

Gjatë promovimit të librit në Shkup foto majtas, Xhevat Shala, i ndjeri Muje Qakolli,
Prof dr.Miodrag Hadziristic, Qerim Abazi, Sabri Mustafa

 


Gjatë manifestimit të ditës së clirimit të Egjiptit në Ambasadën e Egjiptit në Beograd,
foto. gusht/1997 - Hoxha Jusuf Spahici i xhamisë së Beogradit, Ramiz Ibrahimov-Kryetar i Egjiptianëve Jugosllavë, Qerim Abazi,
Ambasadori i Ambasadës së Egjiptit në Beograd-Hani Khalaf dhe Vesel Kodrolli